منطقه آزاد انزلی
منطقه آزاد انزلی یکی از مناطق آزاد ایران عزیز اسلامی است که در راستای اهداف اقتصادی کشور، در اوایل سال۱۳۷۰ در محدوده شهر بندر انزلی و شهرستان انزلی در شمال ایران و در منطقه جنوب دریای خزر بنیان گذاشته شدهاست.
در یک توضیح کوتاه و مختصر مفید باید عرض کنم
معافیتهای مالیاتی ۲۰ ساله بر درآمد و داراییها از تاریخ بهره برداری هرگونه فعالیت تجاری ویا اقتصادی، امکان فعالیت بانک ها و موسسات مالی بیمه ای در این منطقه ، علاوه بر مزایای قانونی همچون امکان مالکیت و مشارکت سرمایه گذاران خارجی تا میزان ۱۰۰ درصد، آب و هوای مناسب ، نزدیکی به مرکز کشور ، قرار گرفتن در مسیر کریدور ترانزیتی بین المللی شمال – جنوب، مجاورت به بنادر حاشیه خزر ، دسترسی به بازار مصرف کننده ۴۰۰ میلیون نفری منطقه شمال کشورهای حاشیه خزر، نزدیکی به فرودگاه بین المللی رشت و وجود نیروی کار متخصص از جمله مزایای این منطقه میباشد.
تعریف منطقه آزاد:
بنابه تعاریف بین المللی منطقه آزاد محدوده حراست شده بندری و غیر بندری است که از شمول برخی از مقررات جاری کشور متبوع خارج بوده و با بهره گیری از مزایایی نظیر معافیتهای مالیاتی ، بخشودگی سود و عوارض گمرکی ، عدم وجود تشریفات زاید ارزی ، اداری و مقررات دست و پاگیر و همچنین سهولت و تسریع در فرآیندهای صادرات و واردات با جذب سرمایه گذاری خارجی و انتقال فناوری به توسعه سرزمین اصلی کمک می نماید. منطقه آزاد تجاری ـ صنعتی انزلی اهدافی نظیر: « عمران و آبادانی و ارائه خدمات عمومی ـ رشد و توسعه اقتصاد ـ جذب سرمایه گذاری خارجی و داخلی ـ ایجاد اشتغال سالم و مولد ـ تنظیم بازارکار وکالا ، تشویق تولید و صادرات کالا ـ ورود و حضورفعال در بازارهای منطقه ای و جهانی ـ جذب فناوریهای جدید وانتقال علم و دانش فنی به عوامل تولید داخلی همسو با توسعه علمی و فناوری جهان ـ تسریع در فرایندهای تجاری ، اقتصادی و فناوری (کاتالیزور) با ایجاد بستر مناسب جهت انجام آزمایشی طرح ها و تعمیم آن به سرتاسر کشور » که رسالت تعامل فعال با جهان ؛ منطبق با سند چشم انداز بیست ساله کشور را دنبال می نماید .
پس از اتصال بندر انزلی به راهآهن سراسری و آستارا و همچنین بهرهبرداری از بزرگراه قزوین- رشت- انزلی شاهد وقوع انقلابی در صنعت حملونقل (به عنوان یکی از ارکان اصلی توسعه) و ترانزیت کالا و مسافر در منطقه خواهیم بود.با توجه به پتانسیلهای فوق و پس از اتمام پروژههای زیرساختی محدودهء منطقهء آزاد انزلی شاهد دوران طلایی در صنعت، تجارت و گردشگری و … منطقه و کشور خواهیم بود چراکه این منطقه حلقهء اتصال اقتصاد ملی به اقتصاد و تجارت جهانی است.
مزیتهای جغرافیایی – اقتصادی انزلی
برخورداری از موقعیت ممتاز جغرفیایی و قرار گرفتن در مسیر کریدور نوستراک.
همجواری با کشورهای آسیای میانه از طریق خاکی و آبی.
برخورداری از منابع طبیعی و جنگلهای انبوه و اقلیم مستعد و خاک حاصلخیز کشاورزی و تالاب منحصر بفرد انزلی و سواحل زیبای دریایی.
جاری بودن رودخانه های دائمی و پرآب سفیدرود، پل رود، کرگانرود، شفارود و …
وجود منطقه ویژه انزلی (که با تصویب مجلس محترم شورای اسلامی به منطقه آزاد تجاری صنعتی تبدیل شده است.(
قطب تجاری و کشاورزی از دیرباز تاکنون.
آب و هوای معتدل و طبیعت زیبا.
دسترسی دریائی به بنادر آستراخان و لاکان روسیه.
کوتاهی مسیر حمل و نقل از طریق گیلان.
مزیتهای تولیدی و اقتصادی
یکی از قطبهای صنعتی کشور، بویژه در صنایع تبدیلی کشاورزی و دریایی و صنایع دارویی و سلولزی و نساجی (جزو ده استان اول کشور).
برخورداری از مواد اولیه برای توسعه صنایع تبدیلی.
وجود صنایع بزرگ همچون کاغذ و نساجی و فولاد.
وجود شهرکها و نواحی صنعتی در نقاط مختلف استان.
نیروی کار ماهر و تحصیل کرده و آماده کار در بخشهای مختلف اقتصادی و همچنین نیروی کار ارزان.
منابع انرژی مصرفی ارزان نظیر آب، برق، گاز و …
منطقه آزاد انزلی به عنوان تنها منطقه آزاد شمال کشور با بهره مندی از موقعیت راهبردی در بخش تجارت و گردشگری، فرصتی بی بدیل برای توسعه بشمار می آید.
منطقه آزاد انزلی در سه محدوده جدا از هم به شرح ذیل در نظر گرفته شده است که هر یک مزایای خاص خود را دارند
این سه منطقه عبارتند از :
ناحیه گلشن و فاز تجارت به مساحت ۲۰۹۱ هکتار که شامل اراضی مناسب طبیعی ، با تراکم جمعیت پایین و مناطق مسکونی ، کمترین مقدار زمین جهت شالی کاری ، دسترسی به سواحل مناسب و وجود اماکن و تاسیسات تفریحی و توریستی منطقه
شهرک صنعتی حسن رود و ناحیه اطراف آن به مساحت ۹۴۶ هکتار که شامل شهرک صنعتی ، اراضی منابع ملی و مجاور تالاب می باشد .
– محدوده بندری منطقه آزاد انزلی به مساحت ۱۰۶ هکتار ، که این امر مطلوبیت وجاذبه های منطقه آزاد تجاری – صنعتی انزلی را برای ارائه تسهیلات در زمینه تخلیه و بارگیری و سایر امور ، ارتقا داده است .
روستاهای محدوده منطقه آزاد انزلی
محدوده مصوب منطقه آزاد تجاری – صنعتی انزلی از سه راهی حسن رود تا پل کیاشهر میباشد و بطور خلاصه چهارده روستای لیجارکی ، طالب آباد ، حسن رود ، گلشن ، چپرپرد پایین ، سرخشکی ،گورابجیرصحرا ، فشتکه اول و دوم ، فتاتو ، جفرود پایین ، چاپارخانه ، جفرود بالا و کویشاء را شامل می شود . جمعیت این روستاها طبق سرشماری سال ۱۳۸۵ تعداد ۱۶۲۵۶ نفر بوده است که از این جهت ۴۶/۱ درصد جمعیت روستایی استان را تشکیل می دهد .
آثار با ارزش طبیعی منطقه
پهنه جنگلی فتاتو
این پهنه در همجواری روستاهای فتاتو و کویشاء قرار گرفته است . جنگل فتاتو به لحاظ بافت جنگلی نمونه نادری است و از معدود باقی مانده های توسکائستانهای قشلاقی حاشیه دریای خزر و یک میراث طبیعی تلقی می گردد و در برنامه ریزیهای آتی در زنجیره گردشگری منطقه ، به صورت یک ارزش طبیعی مدنظر قرار گرفته است .
تالاب انزلی
این تالاب ازنظرملی وبین المللی و به لحاظ ارزشهای علمی،فرهنگی ، تاریخی ،چشم اندازها ومناظرطبیعی وازنظرزیبائی شناسی وارزشهای اقتصادی– اجتماعی ،بسیار حایز اهمیت است که ازجمله سایتهای با ارزش منطقه محسوب می گردد . یکی از ویژگیهای تالاب انزلی ، ایجاد فضایی مناسب برای پرندگان آبزی و کنار آبزی است که باعث شده است ، اینگونه پرندگان برای تغذیه ، لانه سازی و زادآوری در این تالاب
آشیانه سازی کنند ، بطوریکه از مجموع ۱۴۰ گونه پرنده مهاجر در ایران ، ۷۷گونه از پرندگان مهاجر به تالاب انزلی مهاجرت می کنند . که این موضوع نیز زیبایی خاصی به این تالاب داده است و باعث گردیده که هر ساله خیل عظیمی از گردشگران داخلی و خارجی را به خود جذب نماید .
تالاب انزلی به خاطر زیبایی بی نظیر و همجواری آن با جنگل ورودخانه ، قابلیت زیادی برای فعالیتهای گردشگری دارد ، بدین لحاظ در برنامه ریزی گردشگری منطقه نقش ویژه ای برای آن در نظر گرفته شده است .
دریای خزر و سواحل زیبای آن
بزرگترین دریاچه جهان که در اصطلاح آن را دریا می نامند ، دریاچه خزر می باشد . دریاچه خزر از دریاچه سوپریروپین که دومین دریاچه بزرگ دنیاست ۵ برابر وسیع تر است و توسط ۵ کشور ایران ، آذربایجان ، روسیه ، قزاقستان و ترکمنستان احاطه شده است .
سواحل بکر و ماسه ای این دریا به همراه غلظت کم نمک آب آن محیط مناسبی جهت شنا و دیگر تفریحات ، بوجود آورده است ، این دریا به عنوان اصلی ترین مکان گردشگری و توریستی استان گیلان مطرح باشد که همه ساله میلیونها گردشگر داخلی و خارجی را به خود جذب می نماید . این دریا همچنین از نظر ارزشهای اقتصادی و بیولوژیک نیز بسیار با اهمیت است ، که مهمترین آنها عبارتند از :
منابع نفت و گاز دریای خزر
کارشناسان ، دریای خزر را بعد از خلیج فارس و سیبری به عنوان سومین منطقه دارای ذخایر عظیم نفتی و گاز جهان معرفی نموده اند .
در دریای خزر ۱۱۴ گونه ماهی و ۶۳ زیرگونه موجود است که از مهمترین آنها می توان به ماهیهای آزاد ، کپور ، سفید و …. اشاره کرد و همچنین دریاچه خزر یکی از منحصر به فردترین اکوسیستم های آبی جهان است که محیطی مناسب برای زندگی و رشد مرغوبترین ماهیهای خاویاری جهان می باشد
برای خرید ایترنتی کالا از منطقه آزاد انزلی به سایت یوان مراجعه کنید
تبلیغات