غذاهای محلی استان گیلان به پیشنهاد یکی از مشتریان خریدار ویلا که از آلمان تشریف آورده بودند وسالها در اونجا بودند وتصمیم گرفتند که دیگه ایران زندگی کنند تصمیم گرفتیم نحوه ساخت چندین غذای محلی استان گیلان رو خدمتتون معرفی کنیم و نحوه آماده شدن رو توضیح بدیم البته صاحب نظران و آشپزها نظرات وتجربیات یادشون نره
طرز تهیه ماهی شکم پر
مواد لازم برای خانواده ۴نفره:
ماهی سفید ۱عدد
گردو ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم
سبزی معطر (پونه، گشنیز، چوچاق، نعناع، خالواش، برگ سیر) سه قاشق غذاخوری خرد شده
پیاز متوسط یک عدد رنده شده
رب انار (تمبرهندی)به میزان لازم
روغن به میزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه:
داخل ماهی را خوب تمیز کرده با نمک و فلفل مزه دار می کنیم و در ضمن روی پوست ماهی را نیز به کمی نمک و فلفل آغشته میکنید
پیاز را رنده کرده، آبش را گرفته با گردو، رب انار، سبزی معطر و نمک و فلفل مخلوط می کنیم
مواد مخلوط شده را داخل شکم ماهی قرار داده و با نخ و سوزن یا خلال دندان لبه های شکم ماهی را روی هم می بندیم.
اگر بخواهیم ماهی را در تابه سرخ کنیم ابتدا تهِ تابه را با روغن چرب کرده ماهی را داخل آن قرار داده، در تابه را گذاشته تا با حرارت ملایم پخته و سرخ شود.
در صورتی که بخواهیم غذا را در فر آماده کنیم، ماهی را در فویل پیچیده و به مدت یک تا یک ساعت و نیم آن را در فر قرار داده و وقتی ماهی آماده شد، فویل را درآورده ماهی را به روغن وآغشته می کنیم و چند دقیقه دیگر در فر قرار داده تا طلایی شود.این غذای شمالی رابانان یابرنج کته میل نمایید ولذت ببرید.
باقلا قاتق (خورشت باقلی)
مواد لازم برای یک خانواه ۴نفره :
لوبیای خورشتی (پاچ باقلا) 200گرم
شوید (خشک یا تر) 50گرم
سیر خام ( برگ سیر) 5عدد
تخم مرغ 3عدد
آب 2لیوان
ادویه(زردچوبه،نمک،فلفل سیاه) به مقدارلازم
روغن به مقدارلازم
ابتدا باقلیها را پوست کنده وهمراه با سیریا برگ سیر خرد شده، با مقداری روغن در قابلمه( یا گمج که ظرفی گلی شمالی است) کمی سرخ می کنندتاباقلی ازخامی دربیاید، سپس مقدار کمی زردچوبه،نمک،فلفل سیاه وشوید به باقلی اضافه نموده و تفت میدهند. در انتها،دو لیوان آب به مواد اضافه نموده و بر روی حرارت ملایم می گذارند، تا وقتی که روغن غذا در سطح قابلمه بالا بیاید، آنگاه تخم مرغ را اضافه میکنند.ازخوردن این خورشت شمالی باماهی شور وترشی هفت بیجارکنارخانواده ودوستان لذت ببرید.
کباب ترش
مـــــــــواد لازم :
گوشت راسته کبابی نیم کیلو
پیاز درشت 1 عدد
گوجه فرنگی 4 عدد
چوچاق 1 قاشق غذا سوپ خور
رب انار ترش 1 قاشق غذا خوری
گردوی چرخ شده 100 گرم
نمک و فلفل به میزان لازم
روغن یا کره نصف قاشق غذا خوری
آب نصف پیمانه پلو پزی
طــــــــرز تهیه :
ابتدا گوشت را به وسیله گوشکوب میکوبیم تا کاملا” نازک و خرد شود سپس پیاز را رنده میکنیم و با گردو و چوچاق (سبزی معطریست که دراکثرخانه های شمالی بصورت خدادی می روید ) و رب انار و نمک و فلفل مخلوط میکنیم . حال مایه را در ظرفی بریزیم. شعله گاز را کم میکنیم و مخلوط را در روغن و آب میگذاریم تا گوشت خوب بپزد . سپس گوجه ها را برای تزئین کباب سرخ یاکبابی میکنیم ودرکنارکانون گرم خانواده ازخوردن آن لذت ببرید
مرغ ترش گیلانی
.
طرز تهیه
مواد لازم برای ۴ نفر:
سبزی (تره، گشنیز، شوید، برگ چغندر، نعنا، پونه، وارامبو و چوچاق) 500 گرم
سیر 3 یا ۴ حبه
لپه 50گرم
پیاز 1 عدد
تخم مرغ 2 عدد
مرغ یک سینه و ران کامل
روغن به میزان لازم
آبلیمو یا آبغوره به میزان لازم
آب 2 لیوان
طرز تهیه:
ابتدا سبزی را در روغن سرخ میکنیم سیر و پیاز را خرد کرده وپس ازتفت دادن به سبزی اضافه می کنیم. سپس مرغ و لپه را اضافه کرده و پس از کمی تفت دادن، آب، نمک و فلفل را اضافه می کنیم و می گذاریم تا لپه و مرغ کاملا پخته شود. سپس آبلیمو یا آبغوره را اضافه کرده و همچنین تخم مرغ ها را در ظرفی شکسته و هم می زنیم و نمک و فلفل را به آن اضافه کرده و روی خورشت ریخته و یک هم کوچک می زنیم و می گذاریم تا تخم مرغ ها سفت شود و کمی جا بیفتد.این غذای شمالی رابابرنج کته شمالی باخانواده میل نمایید.
مواد لازم برای یک خانواده ۴ نفره:
گوشت گوساله چرخ کرده 500 گرم
پیاز متوسط رنده شده یک عدد
تخممرغ یک عدد
جعفری خرد شده 3 قاشق غذاخوری
سیب زمینی متوسط آبپز یک عدد
روغن مایع به میزان لازم
آبغوره یک چهارم پیمانه
نمک و فلفل به میزان لازم
روش تهیه
آب پیازرنده شده را گرفته و با گوشت، جعفری و تخممرغ مخلوط کنید. سیبزمینی رنده شده رابه آن اضافه کرده وسپس گوشت رابه مایه اضافه کنید و ورز دهید تا مایه یکدست شود. نمک و فلفل به آن اضافه کنید.
از مایه به اندازه تخممرغ برداشته و آن را با دست پهن کنیدهمه مایه گوشت را به این صورت درآورید
تابه روغن را روی شعله متوسط داغ کرده و شامیها را در آن سرخ کنید پس از اینکه همه شامی ها سرخ شد، آنها را دوباره به ماهیتابه برگردانده و آبغوره به آنها اضافه کنید و روی شعله متوسط به مدت ۱۵ دقیقه با در بسته بپزید این شامی خوشمزه واصیل رامیتوانید تو ویلای خودتون با برنج شمالی یا نان کنارخانواده میل نمایید.
توجه برای خرید مواد لازم غذاهای محلی میتونید به ادرس زیر برید
سعی کردم تمام ادرسهایی که میتونه به منطقه که ویلا شما در شمال گیلان واقع هست رو معرفی کنم
بازارهای محلی خمام لشت نشا خشک بیجار کوچصفهان سنگر
با تشکر از توجه شما به این صفحه عکاس شرکت رو برای عکس برداری از جشنواره غذاهای محلی فرستادیم اما هنوز عکسها آماده نشده چون تعداد بالاست به زودی همه عکسهای جشنواره غذا گیلان رو که عکسهای با کیفیت و فیلم نحوه سریع ساخت بعضی از غذاهاست رو حتما با کیفیت روی همین صفحه میتونید ببینید
برای دانلود فیلم مناطق و جاذبهای گردشگری استان گیلان روی این متن کلیک کنید
ناشناس
در مي گويد:
کمی مطالب خلاصه باشد